Årets gang
 

Årets gang

Spejderarbejdet følger skoleåret og bortset fra ture og lejre holder vi fri i skoleferierne.

Ugenlige møder
Vi mødes en eftermiddag eller aften til det ugentlige spejdermøde. Mødet er forberedt af lederne eller de ælste spejdere i de store enheder. Ofte har mødet et tema, som man på forhånd kan læse i Herolden. Det forventes at man er med og deltager i spejdermødet, medmindre man på forhånd har meldt afbud.

Weekendture
Et par weekender om året bliver der arrangeret tur med overnatning 

Grillaften
En torsdag omkring 1. september fejrer vi starten på det nye spejderår med en stor grillfest for alle i gruppen: både spejdere, forældre, søskende, bedsteforældre, rovere, ledere m.m. Spejdere der er gamle nok, bliver ceremonielt rykket op til ny udfordringer i deres ny enhed. Der sælges kød og pølser til grillen, øl, vin, vand, kaffe & kage. Undervejs underholder 
synger en spejdersang eller tre, den sidste i tusmørket om lejrbålet inden vi går hjem.

Lodseddelsalg
En af gruppens vigtigste indtægtskilder er det landsdækkende lodseddelsalg hver vinter. Overskuddet fra lodseddelsalget bruges til spejderaktiviteter og til at holde kontingentet nede. Koordineringen af lodseddelsalget styres af en forældregruppe. Opbakningen fra forældre er ekstrem vigtig, da lodseddelsalget særligt er til gavn for dem, da det er med til at holde kontingentet i et rimeligt niveau.

Forældremøde
Omkring marts afholdes et forældremøde, enten per enhed eller fælles for hele gruppen. På mødet informeres forældrene om arbejdet i enhederne, om  sommerens lejre og andre projekter. Hvert 2. år skal forældrene vælge repræsentanter til Grupperådet.

Arbejdsdag
En eller to gange årligt afholdes arbejdsdag i og omkring hytterne på Thorvaldsensvej, hvor vi vedligeholder hytterne og grunden, gør hovedrent og andet praktisk arbejde. Ledere og rovere lægger i forvejen et stort arbejde i gruppen, så denne dag forventer vi en særlig indsats fra forældrene og spejderne.
Dagen er på forhånd tilrettelagt, opgaverne defineret, tovholdere udpeget, materialerne indkøbt osv. så der er ingen der spilder tiden. Dagen rundes af med fællesspisning.

Sommerlejr
Hver enhed tager på sommerlejr i skolernes sommerferie. Bæver og ulve er af sted i 2-3 overnatninger, mens de større spejdere er af sted en hel uge.
På sommerlejren lever vi spejderiet ud 100 procent: Det er her, du skaber uforglemmelige minder og oplevelser for resten af livet.

Spejdernes lejr
Ca. Hvert femte år afholder alle spejderkorps en kæmpe lejr sommerferien. i 2012 var det i Holstebro, og i 2017 er det i Sønderborg. 35.000 spejdere fra Danmark og udlandet mødes i et fantastisk fællesskab om aktiviteter, konkurrencer, sang, musik og hvilken gruppe der stiller med den sejeste lejr.

 

KFUM-Spejderne i Slagelse :: Sct. Michael Gruppe :: Thorvaldsensvej 23 :: 4200 Slagelse :: Mail: info@sctmichael.dk :: Gruppeleder Tlf: 5153 7425